Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на JTD

Здравейте,
    скоро мисля да влизам в сектата, не че сега не съм с промит мозък де, но все пак, та ако може малко пояснения какво да гледам при покупка на jtd. Знам, най-добре на диагностика, но едва ли някой ще ми даде кола да я мъкна по сервизи и то без номера.
    Изчетох един куп теми за разходи и ремонти, гледам, че дебитомерите добре се харчат, но нека това да е по-малкия дявол.
    Иска ми се Twin Spark, обаче разхода не ми се иска. QV-ето е мощна кола за мен, няма да мога да й устоя и ще се разлепя някъде. Затова се насочих към дизел. Имам навъртяни малко километри с Браво със същия двигател, динамиката ме устройва, както и стила на каране. Но Алфата ме блазни пъти повече.
    Разбирам, че няма да взема най-запазената на света, но поне да не е най-скапаната.
    Тенкю за вниманието.
    sigpicex
    147Q2
    300bhp/606nm
    Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Аз съм в абсолютно същата ситуация като теб. Търся я вече Алфата JTD. До колкото изчетох и понаучих си направих извода, че без компютърна диагностика нищо почти не може да ти се гарантира. Този двигател не е толкова проблемен откъм турбина например, както старите дизели, стига да не е на 400 000 километра. Но все пак и аз ще се радвам, ако някой сподели за нещо типично, проблемно и т.н.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Значи правенето на диагностика плюс преглед ходова част със взимане на колата и после връщане във Ванто май е около 100 лв. ако не се лъжа.Тези от автокъщата не могат да не се съгласът с това да я закараш на преглед по тоя начин.Плюс това тези 100лв могат да станат -500 от цената на колата след това.Иначе добре сте се насочили.Успех и на двама ви.
      146 JTD-2000г.
      Punto 1.2

Comment

Първоначално публикувано от monimsl
        Значи правенето на диагностика плюс преглед ходова част със взимане на колата и после връщане във Ванто май е около 100 лв. ако не се лъжа.Тези от автокъщата не могат да не се съгласът с това да я закараш на преглед по тоя начин.Плюс това тези 100лв могат да станат -500 от цената на колата след това.Иначе добре сте се насочили.Успех и на двама ви.
        Тези 100 лв. са двете диагностики ли? Не ми е ясно как процедират от автокъщите, ако искаш да преглеждаш колата. Искат пари или? И като е без номера и гражданска и т.н. как я закарваш? За платформа ли се плаща?
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Re: Покупка на JTD

Първоначално публикувано от миро
          Здравейте,
          скоро мисля да влизам в сектата, не че сега не съм с промит мозък де, но все пак, та ако може малко пояснения какво да гледам при покупка на jtd. Знам, най-добре на диагностика, но едва ли някой ще ми даде кола да я мъкна по сервизи и то без номера.
          Изчетох един куп теми за разходи и ремонти, гледам, че дебитомерите добре се харчат, но нека това да е по-малкия дявол.
          Иска ми се Twin Spark, обаче разхода не ми се иска. QV-ето е мощна кола за мен, няма да мога да й устоя и ще се разлепя някъде. Затова се насочих към дизел. Имам навъртяни малко километри с Браво със същия двигател, динамиката ме устройва, както и стила на каране. Но Алфата ме блазни пъти повече.
          Разбирам, че няма да взема най-запазената на света, но поне да не е най-скапаната.
          Тенкю за вниманието.
          кое jtd? 145/6, 147, 156, 166?
          да кажем 145/6 - все пак в тая тема си постнал.

Такаа ...
          Първо 145 е доста по хубаво от Браво. И като интериор/екстериор и като вървене. Разликата е само 2-3 коя и "само" 55Нм. Инак казано Бравото е куцо. Заб.: Хубавите чипове правят чудеса с него помеждудругото.
          Що да не тия дадат? И както казва поета ... ако колата не иска при Бобо, Бобо ще иде при колата ...

Няма кво да гледаш - плати си някой да гледа вместо теб. Харесай колата и се разбери с продавача и с Бобо. Както сам каза - перфектна кола има само в рекламите, въпроса е поне да знаеш кво купуваш, за да няма изненадани.

Жокер: В 145 JTD се ебава сичко с надпис Bosch.
          Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
          Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от vladu

Инак казано Бравото е куцо. Заб.: Хубавите чипове правят чудеса с него помеждудругото.

Жокер: В 145 JTD се ебава сичко с надпис Bosch.
            ООхх... тея чипове правят МНООГО големи чудеса
            Само дето имат и недостатъци, ама то неможе хем оная работа в .... , хем душата в рая ...
            купувай, няма да се плашиш, само преди това гледай !!
            http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Като правите паралел с Браво-то, на мен ми се струва, че то върви повече от 145. Говорим за ускорението само, не за екстри, качество и т.н.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

ЧЕСТО СЕ СЛУЧВА ..ДВЕ КОЛИ ОТ ВИТРИНА ЕДНАКВИ ДА ВЪРВЯТ РАЗЛИЧНО-ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ МНОГО-БРАВО ИЛИ 145 1.9 JTD.ОБИКНОВЕНО СЕ СЪГЛАСЯВАТ ДА ОТИДАТ НА СЕРВИЗ ТЪРГОВЦИТЕ-САМО ОНЕЗ ИДЕТО СА ТВОРИЛИ СЕ ДЪРПАТ ЩОТО СИ ЗНАЯТ ДЪРГЕЛИТЕ И КИЛОМЕТРИТЕ.КАКТО И ДА Е.ХУБАВ ИЗБОР ЗА КОЛАТА. ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ 100 ЛЕВА ИЗЛИЗА ПЛАТФОРМА С ДИАГНОСТИКА И ........АКО СИ СРАВНИТЕЛНО БЛИЗО ДО СЕРВИЗА .КАТО ПРИМЕР-ГОРУБЛЯНЕ -ВАНТО ИЗЛИЗА ТОЛКОВА -МОЖЕ И ПО -МАЛКО СТИГА ТЪРГОВЕЦА ДА ИМА ПЛАТФОРМА-АКО НАЕМА ....АББЕ ПАК Е ТОЛКОВА.ЗАСЛУЖАВА СИ СПОРЕД МЕН ДА МИНЕ ПРЕЗ ПОДЕМНИК И ТЕСТЕРЧЕ.ХЕХЕХЕ А ДЕБИТОМЕРА.......ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ
                75 2.0 т.с 146HP ланча делта 1.6 16 103 HP
                kavasaki zzr-600 100 жребеца
                147 1.9 JTD 115 HP тел.0899 80 80 54

Comment

Всичко е до късмет. На мойта и е сменяно само термостат и ECU (компютъра). Сега с чипа върви доста и харчи по-малко.
                  Alfa Romeo 145 1.9 JTD
                  http://bendidas.hit.bg/

Comment

ее рядко е това с управляващага електроника ........но се случва.няма се плашиш има и други..закъсметтттт

Comment

ее рядко е това с управляващага електроника ........но се случва.няма се плашиш има и други..закъсметтттт

Comment

Първоначално публикувано от миро
                        Здравейте,
                        Тенкю за вниманието.
                        На прав път си. Само диагностика може да ти гарантира покупката на jtd в добро състояние. Преди година и малко, колата която купих /Алфа 146/ я закарахме заедно с продавача във Вантотрейд, където и направиха пълен тест /двигател, ходова част/ и оглед. Километража беше върнат само 20 000 км., което е пренебрежимо малко. За това платих 50 лв. и още за 50 лв. почерпих хората от сервиза с уиски и бонбони. Два пъти съм и сменял маслото. От смяна до смяна не гори нито грам. Във Ванто търси Л. Колев. Успех! Не слушай какво ти говори продавача!

Comment

Working...
                        X